trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Jarl Andre Storbæk

14 mars 2018, 21:45

Sundets trener fikk to gode perioder i Nybergsund og fikk oppleve proffdrømmen i tre ulike land.

 Jarl-André Storbæk

Kamper: 148

Mål: 31

Jarl Andre Storbæk. Unggutten som tok det steget ut fra Trysil, til Tippeligaspill, landslagsspill og proffspill i utlandet. Veien mot profflivet startet imidlertid i Nybergsund, under Dags Opjordsmoens ledelse.

- Dag Opjordsmoen var trener det første året etter jeg kom opp i stallen. Det ble en bra opplæring i fotball-livet – noe kan kunne ta med seg videre i fotballkarrieren, reflekterer Sundets trener.

- Han tilførte mye fotballfaglig nyttig. Det var mye hardt arbeid, men det ble en viktig og bra start på seniorkarrieren.

I Nybergsund var spesielt Lars Blixt, Ole-Petter Sætre og Tommy Andersen viktige for Storbæk.

- Vi utgjorde den bakre fireren. Det var jo ikke det i var så veldig gode – det var mer kameratskapet og vinnerviljen.

- Det var all-in hver gang, enten det var på trening eller kamp.

Storbæk forteller også at han spilte midtstopper sammen med Helge Lindbergsengen i debutsesongen. På det tidspunktet var veteranen Lindbergsengen dobbelt så gammel som den unge ljørdølen.

Fra en flying start for den unge forsvarsspilleren under Dag Opjordsmoen gikk ferden etter hvert videre. Turen gikk til Raufoss, og spill på nest øverste nivå. Fra der gikk ferden til Ståle Solbakkens HamKam, der Storbæk fikk sitt definitive gjennombrudd.

2910907445

- Solbakken fikk raskt trykket på de rette knappene, som hjalp meg å komme raskt opp og frem. Kjetil Rekdal og Vålerenga var raske på tråden, minnes i Storbæk.

Tiden i Vålerenga minnes den tidligere landslagsbacken med glede.

- Vålerenga var en ekte bohemklubb. Det kokte når vi vant, det var krise hvis vi tapte. Og tapte vi to på rad, ja, da var helvete løs.

- Det blir på mange måter litt sånn for Fredrikstad i vår avdeling i år, skyter Storbæk raskt inn.

- For dem blir det cupfinale hver helg.

Etter en stålende periode for VIF og på landslaget var mulighetene mange for Storbæk. Når den ettertraktede backen skulle bytte beite, florerte det med tilbud.

- Jeg husker jeg fikk tilbud fra New York Red Bulls og en klubb i rumensk eliteserie. Men det var nok riktig å gå til Hellas. Det kjentes riktig.

Etter eventyret i Hellas ble det spill i dansk fotball og for Godset, før ljørdalens store sønn omsider vendte snuten hjem til Trysil.

- Etter returen til Sundet ble det to der jeg fikk prøve det jeg hadde lært, og jobbe tett med spillergruppa, det var veldig lærerikt.

Foran 2017-sesongen tok Jarl Andre Storbæk over som hovedtrener for Nybergsund, og ljørdølen har allerede sikret seg flere gode øyeblikk som Nybergsund-trener. Best husker han dog bortekampen mot Brumunddal i fjorårssesongen.

- Seieren over Brumunddal i fjor. På overtid. Den var viktig. Løvlund til Rølsåsen, som scorer, vinner 2-1. Dette har brent seg fast, og sier noe om at vi er i utvikling, og det kommer noen drypp innimellom. Fantastisk å avgjøre kamper som står og vipper, til tross for støy rundt klubben. Vi har mye bra i vente, lover den unge treneren.

For den kommende sesongen har Storbæk store forventninger til sitt unge mannskap.

- Forventningen er en ung, spennende tropp i utfordrerposisjon. Må krige og ta steg. Det er veldig gøy å jobbe med en yngre gruppe, avslutter Sundet-boss Jarl Andre Storbæk

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget