trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Petri Jalava

05 januar 2018, 19:19
100 profiler: Petri Jalava Nils Kristian Myhre, Østlendingen

Midtstopperen var en solid bidragsyter i sine sesonger i Nybergsund.

 

Petri Jalava

Kamper: 55

Mål: 4

Petri Olavi Jalava ble født i Turku i 1979, og spilte for moderklubben TPS Turku frem til år 2000 da han ble hentet til Åbo IFK. Etter en sesong i Åbo vendte den høyreiste midtstopperen nesen mot Norge og Nybergsund.

Etter sin inntreden i 2001 viste Jalava seg raskt som en viktig mann i Sundets bakre firer. Finsken, som måler 1,94 på strømpelesten, tilførte Nybergsund en voldsom luftstyrke og var tryggheten selv i Nybergsunds forsvar. I løpet av sine to sesonger i Sundet-drakta var finnen på banen i nesten samtlige kamper.

Ved utgangen av 2002 var Trysil-oppholdet slutt for familien Jalava. Den nybakte barnefaren valgte å flytte hjem til Finland med familien av familiære årsaker. Midtstopperen fortsatte innen fotballen etter tiden i Nybergsund, og sikret seg en overgang til RoPS foran 2003-sesongen. Etter tiden i RoPS ble det et kort opphold i kinesisk fotball for den ruvende midtstopperen. Jalava la fotballskoene på hylla i 2008, i en alder av 29 år.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget