trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Alexander Garcia

17 januar 2018, 17:29
100 profiler: Alexander Garcia Anita Høiby Gotehus, Østlendingen

Spanjolen ble etterhvert fast inventar på laget i sine sesonger i Sundet.

 

Juan Alexander Garcia Alonso

Kamper: 69

Mål: 10

Alexander Garcia tilbragte sine første år som fotballspiller i det anerkjente ungdomsakademiet til Tenerife. Midtbanespilleren var en del systemet frem til 2013, da spanjolen meldte overgang til Las Palmas. Oppholdet i Las Palmas var dog kortvarig, og allerede i 2014 gikk Garcia videre til Atletico Granadilla. I Atletico Granadilla ble det også kun én sesong for midtbanespilleren, før Norge sto for tur.

Garcia gjestet Nybergsund som prøvespiller vinteren og våren 2015. Midtbanespilleren ble i sin tid omtalt som en spennende spiller av daværende Nybergsund-trener Ola Brenden, og ble Sundet-spiller etter endt prøvespill. I Nybergsund klarte ikke Garcia umiddelbart å spille seg fast inn på førstelaget, og fasit etter debut-sesongen var 17 seriekamper. 2016 ble imidlertid et vesentlig bedre år for spanjolen, og midtbanespilleren var jevnlig å se i lagets startoppstilling.

Etter Jarl Andre Storbæks inntreden som hovedtrener før 2017-sesongen ble Alexander Garcia omskolert fra midtbanespiller til midtstopper. I Storbæks system med to ballspillende forsvarere ble Garcia en viktig brikke, og utgjorde sammen med Victor Wagner den mest brukte stopperkonstellasjonen i 2017.

Etter 2017-sesongen var det imidlertid slutt på Nybergsund-oppholdet, og han meldte på tampen av 2017 overgang til CD Vera sammen med sin tidligere lagkamerat i Nybergsund Samuel Perez. CD Vera holder til i den regionale eliteserien i hjemlandet, som er nivå fem i det spanske divisjonssystemet.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget