trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Erik Brenden

21 februar 2018, 21:23
100 profiler: Erik Brenden Wenche Norberg-Schulz, Østlendingen

Ble cupmester med Lillestrøm i 2017.

Erik Næsbak Brenden

Kamper: 121
Mål: 21

Erik Brenden var lenge en viktig brikke i Nybergsund, og Ola Brendens sønn var involvert i hele 22 kamper i Adeccoligaen allerede tilbake i 2011. Etter det spilte han stort sett alt som var av kamper for "Sundet" i divisjonen under, før han i 2015 grep muligheten til å ta steget helt opp til Tippeligaen da Lillestrøm kom med et konkret tilbud.

Allerede før overgangen til Kanarifuglene hadde det vært stor interesse rundt Brenden, som hadde vært på prøvespill i både Strømsgodset samt engelske Bristol City, i tillegg til at han deltok i juniorenes Mesterliga for Molde i 2012. Men det var altså først i 2015 at Brenden valgte å flytte på seg.

Brendens tid i Lillestrøm var i begynnelsen preget av mangel på fast spilletid i Tippeligaen, men på høsten i fjorårets sesong fikk han flere sjanser fra start. I løpet av disse kampene scoret han også sine to første mål på Norges øverste nivå. Elverumsingen fikk også et innhopp i cupfinalen, hvor gultrøyene sikret seg tittelen da de slo Sarpsborg 08.

På nyåret ble det også klart at Brenden har skrevet under på en ny toårskontrakt med Lillestrøm. Som regjerende cupmester skal gultrøyene spille kvalifisering til Europaligaen i 2018, og 24-åringen går dermed en spennende tid i møte.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget