trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Kim Ojo

22 februar 2018, 18:29
100 profiler: Kim Ojo Jan Morten Frengstad, Østlendingen

Nigerianeren var en målscorer av rang mens han var i norsk fotball.

Kim Ojo

Kamper: 82
Mål: 37

Kim Ojo startet karrièren i Plateau United i hjemlandet Nigeria, hvor han ble oppdaget av agenten Atta Aneke som tok ham med til Norge. Aneke var på den tiden et ukjent fjes i norsk fotball, men agenten skulle for alvor skape overskrifter da han hjalp både Bentley, Odion Ighalo og Kim Ojo til norske klubber i 2007.

Ojo var først på prøvespill i Lyn, klubben som endte opp med å hente Ighalo, men fikk ikke noe tilbud her. Nigerianeren tok deretter turen videre til Nybergsund, som nettopp hadde rykket opp til norsk førstedivisjon. Her fikk angrepsspilleren raskt et kontraktstilbud. I sin første sesong i Norge ble det riktignok bare fem scoringer på 14 kamper for Ojo, men det skulle ikke ta lang tid før målsnittet hans økte.

Totalt scoret Ojo 37 ganger på 82 kamper for Nybergsund, som resulterte i at Brann tok sjansen på å hente ham opp til Tippeligaen i 2011. Her slo han umiddelbart til, og brukte bare ti minutter på å score sitt første mål for klubben da bergenserne slo Rosenborg 2-1 i serieåpningen. Nigerianeren spilte 65 kamper til for Brann og scoret totalt 32 ganger før han fikk muligheten til å prøve seg i klubber utenfor Norge igjen.

Genk var førstemann ute til å hente Ojo, men manglende spilletid i den belgiske toppklubben gjorde at han først ble lånt ut til ungarske Újpest i 2014 før han allerede året etter gikk på en permanent overgang til OH Leuven som på den tiden spilte i samme divisjon som Genk. Heller ikke her ble det nevneverdig suksess for Ojo, som for to år siden meldte overgang til klubben han fortsatt spiller for i dag, danske Lyngby.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget