trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Vebjørn Sætre

23 februar 2018, 19:08

Vebjørn Sætre var en institusjon på Sundets a-lag gjennom tre tiår.

 Vebjørn Sætre

Kamper: Ca. 305

Mål: Ukjent

Vebjørn Sætre ble født i Trysil i 1939, og fikk sine første kamper i Sundet-drakten allerede som 16-åring i 1955. Unggutten var egentlig for ung til å spille fotball på seniornivå, men klubben søkte om dispensasjon og fikk dette innvilget. Sætre bemerket seg tidlig som et usedvanlig balltalent, og blir beskrevet som et naturtalent som kunne nå så langt han bare ønsket.

Han ble imidlertid i Sundet. Gjennom 50- og 60-tallet var Sætre nesten å regne som et helt Nybergsund-lag alene, og ble en spiller motspillerne fryktet å møte. Etter mange gode år i Nybergsund ble det imidlertid klart at Sætre ønsket å flytte på seg, og i 1970 meldte den legendariske Sundet-spilleren overgang til Nordre Trysil. Nordre, som på denne tiden var å regne som storebror i Trysil-fotballen, dro stor nytte av rutinen til Sætre – og han fikk til sammen tre sesonger for klubben. Før Sætre la skoene på hylla ble det opphold i Osen, Østby/Ljørdalen og Vestre Trysil.

Etter tiden som aktiv fotballspiller fulgte Sætre Nybergsund-fotballen tett, og var frem til sine siste dager en institusjon i Sundet. Vebjørn Sætre ble oppnevnt som et av klubbens første æresmedlemmer i 1983, en status han beholdt frem til sin død i 2009

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget