trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Matz Ivan Faldmo

24 februar 2018, 17:36

Matz Ivan Faldmo var en målgarantist på tidlig 80-tall. Vi har tatt en prat med den tidligere Nybergsund storscoreren om tiden i Sundet, tiden i Kongsvinger og tiden etter at fotballskoene ble lagt på hylla.

Matz Ivan Faldmo

Kamper: 121

Mål: 73

Matz Ivan Faldmo spilte sine første kamper i Nybergsund—drakten i 1980, i en alder av av 16 år. Faldmo erkjenner at minnene fra tiden i Sundet stort sett var veldig gode, men én ting minnes han spesielt godt.

- I min andre sesong, i 1981, rykket vi opp fra fjerde høyeste nivå. I den påfølgende sesongen, i 3. divisjon(dagens 2. divisjon, journ.anm) hadde vi en sesongåpning borte mot Skreia. Vi vant kampen 4-1, etter tre mål av meg. Det å score tre mål i min første kamp på det nivået var utrolig moro, mimret Sundets tidligere spydspiss.

Faldmo var en del av et Sundet-lag i stadig utvikling, og laget kunne faktisk ha klatret enda høyere opp i divisjonssystemet noen sesonger senere.

- I 1985 var vi fryktelig nære et opprykk til 2. divisjon(dagens 1. divisjon, joun.anm). Vi skulle avslutte mot Raufoss, og vi måtte ha poeng. Vi lå under 2-0 til pause, men kom oss inn igjen i kampen og utlignet til 2-2. Dessverre fikk Raufoss et sent mål. Vi var så fryktelig nære, minnes Faldmo.

I sin tid i Sundet hadde Faldmo mange lagkamerater. Noen var lokale, andre fra mer eksotiske trakter som for eksempel Elverum.

- Vi hadde et bra lag. En skikkelig bra gjeng, med bra kameratskap. Det var et godt miljø i laget, og vi var mye sammen på fritiden. Det var en skikkelig bra kameratgjeng, konkluderte Faldmo.

Det var dog ikke bare i Sundet Faldmo gjorde seg bemerket. I 1983 og 1984 fikk spissen en og en halv sesong i HamKam, før han returnerte til Sundet på høsten i 1984. I Sundet ble Faldmo til og med 1986-sesongen, før KIL stor for tur.

- Jeg fikk hos SSB samtidig som jeg gikk til Kongsvinger, forteller Faldmo.

Kombinert med eliteseriespill for Kongsvinger skjøttet Faldmo jobben sin hos Statistisk Sentralbyrå på en god måte. Hos rødtrøyene ble det imidlertid stadig mindre spill i angrep for Sundets målgarantist. Faldmo ble etter hvert omskolert til back.

- Jeg spilte det første året på topp, men ble omskolert etter dette. Treneren ønsket at jeg skulle omskoleres. Derfor spilte jeg de fleste kampene i Tippeligsaen som back, minnes Faldmo.

Fra tiden i Kongsvinger er det spesielt én kamp Faldmo minnes godt. Semifinalen i cupen i 1991. Borte mot Rosenborg på Lerkendal.

- På Lerkendal var det 28 000 tilskuere, helt fullt. Vi tapte 0-1, det var fryktelig harmelig, erkjenner den tidligere Sundet-spissen.

I denne kampen møtte Faldmo RBK-legenden Mini, og RBK-vingen skal etter sigende ha blitt tatt helt ut av kampen av tryslingen. Faldmo selv forteller at Mini trolig ikke hadde sin beste kamp, men fokuset er uansett på tapet og hvor kjedelig det var å ryke rett før finalen.

Etter tiden i Kongsvinger returnerte han til Sundet. Faldmo fikk ytterligere to sesonger i Nybergsund-drakten før han i 1994 la fotballskoene på hylla, i en alder av 28 år. Kneproblemene satt en solid stopper for den strålende karrieren til sundingen.

Etter tiden som aktiv fotballspiller har Faldmo fortsatt i jobben hos SSB på Kongsvinger, men den tidligere målgarantisten har også vært meget aktiv som frivillig i Nybergsund-miljøet. Han kan skilte med 23 år med verv i Sundet, siden 1995 – både i sportslig utvalg og i valgkomiteen.

Faldmo forteller videre at han er meget spent på hva jubileumssesongen 2018 bringer.

- Det blir spennende. Vi har våre utfordringer, både med spillere og med økonomien. Det er dog ikke første gangen det er mørke skyer på himmelen, og det er veldig viktig at vi får forsterket laget der vi kan. Det blir på ingen måte enkelt i denne divisjonen, men det er full mulig å gjøre en grei sesong, avslutter Sundets tidligere storscorer.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget