trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Yngve Sandbuløkken

25 februar 2018, 23:42
100 profiler: Yngve Sandbuløkken Jan Morten Frengstad, Østlendingen

Burvokteren kjempet seg tilbake fra skade flere ganger.

Yngve Sandbuløkken

Kamper: 215
Mål: 0

Vi må tilbake til årtusenskiftet for å finne den første sesongen til Yngve Sandbuløkken i Nybergsund. Målvakten ble tidlig ansett som et talent, noe som blant annet førte til interesse fra Tippeliga-klubben Lillestrøm.

- Ja, jeg var blant annet med dem på treningsleir. Det var selvfølgelig spennende at Lillestrøm var interessert, minnes Sandbuløkken.

En overgang ble det aldri noe av, noe som sørget for at Sandbuløkken tilbragte mange år i Nybergsund. Over flere år ble imidlertid sisteskansen hindret fra å etablere seg som et førstevalg mellom stengene grunnet skader, men det stoppet ham aldri fra å kjempe seg tilbake.

- Det var både harde og lange veier tilbake, erkjenner Sandbuløkken når han ser tilbake på skadehistorikken sin.

- Men skadene har vært en styrke for meg, for jeg har alltid elsket å stå i mål. Det var godt for selvfølelsen å jobbe seg tilbake etter såpass alvorlige skader, så det er noe jeg er stolt av. Det er kanskje ikke så mange som vet hvilken innsats og vilje som lå bak.

Det var først i 2010 at Sandbuløkken igjen ble Nybergsunds førstekeeper, og sett bort fra et par kamper på starten av sesongen var han involvert i alt det året.

- 2010-sesongen sitter godt i minnet. Det er nok både min og klubbens beste sesong, minnes Sandbuløkken som også trekker frem ett spesifikt øyeblikk fra det året.

- Jeg syntes det var ekstra spesielt å ta straffe mot HamKam i cupen.

Sandbuløkken chippet som kjent ballen i målet bak Ivar Rønningen før han fulgte det opp med å redde den avgjørende straffen fra HamKam-keeperen.

Allikevel skulle det igjen gå galt for Sandbuløkken, som var særdeles uheldig og brakk beinet i en kamp mot Asker i 2011.

- Jeg har kanskje blitt fysisk hemmet av skadene i ettertid, men samtidig har jeg blitt psykisk sterkere, slår Sandbuløkken fast.

Målvakten kjempet seg nok en gang tilbake, og spilte etter hvert også for Elverum hvor han fortsatt befinner seg i dag, nå som keepertrener.

- Jeg har jobbet som miljørbeider og keepertrener etter at jeg la opp som fotballspiller, noe jeg trives veldig godt med.

Avslutningsvis trekker Sandbuløkken frem sine spådommer for årets Nybergsund-sesong.

- Det blir en tøff sesong for Nybergsund i år. Jarl (André Storbæk, journ. anm.) er en super type og trener, så jeg håper han klarer å stable et mannskap på beina som kan berge plassen.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget