trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Svein Jota

26 februar 2018, 17:49

Angrepsspilleren var en av klubbens mest trofaste spillere.

 Svein Jota

Kamper: 248

Mål: 57

Gjennom tre tiår var Svein Jota en lojal bidragsyter i Nybergsunds angrepsrekke. Jota fikk være med hele forvandlingen som skjedde i Sundet under Dag Oppjordsmoen.

- Jeg fikk oppleve at Dag Oppjordsmoen snudde noen steiner i det å være «24 timers-spiller». Det var jo en omstilling som nok i ettertid gjorde Sundet til et bedre fotballag, minnes den tidligere Sundet-angriperen.

Spesielt godt minnes Jota et oppgjør mot Fredrikstad på Fredrikstad Stadion.

- Jeg husker veldig godt at jeg scoret seiersmålet på ærverdige Fredrikstad Stadion. Det var hornmusikk under oppvarming og flere tusen på tribunen, det gjorde inntrykk, erkjenner Jota.

I løpet av 14 sesonger har man også mange medspillere. Fra debuten i 1989 til sin siste kamp godt ut på 2000-tallet fikk Jota spille sammen med mange av de største profilene i klubbens historie.

- Jeg hadde gleden av å spille med mange gode fotballspillere. Men Ola Matsson og Ola Brenden var nok de to jeg nærmest kunne spille i blinde med. På gode dager gikk det nærmest på autopilot å spille med de to, minnes Jota.

Trioen Matsson, Brenden og Jota leverte en ellevill scoringsstatistikk i sin tid i klubben, totalt 230 mål fordelt mellom seg. Flest hadde Ola Brenden, som er tidenes toppscorer i klubben. Flere av de tre slet dog med skader. For Jota var dette tidvis en stor utfordring.

- Jeg fikk tidlig merke at det kunne «smelle» på trening, noe som førte til en kneskade.

Kneskaden medførte at Jota måtte spille med en skinne på kneet.

- Folk husker skinna jeg spilte med bedre enn ferdighetene mine, fleipet Jota.

Etter tiden som aktiv fotballspiller har Jota vært trener for Stange, Brumunddal, Ottestad, Fart og Flisa, og Jota brenner stadig for å lære bort sine kunster til spillerne hans.

- I ettertid har jeg prøvd etter beste evne å lære bort alt det beste fra min tid i Sundet til andre, sa Jota.

Om den kommende sesongen for Nybergsund synes Jota det er vanskelig å komme med noen klare spådommer, han er klokkeklar på en ting:

- Jeg har jo klokketro på Jarl Andre (Storbæk, journ. anm) som trener. Jeg tror det blir en god sesong, avslutter Jota.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget