trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Johan Sætre

01 mars 2018, 20:47

«Stilhopperen» fra Plassen var også med på opprykk i Nybergsund.

Johan Sætre er nok mest kjent som «stilhopperen» - han som fikk 3x20 i stil under NM på Rena i 1982 - men før den tid var han innom Nybergsund som fotballspiller.

- Jeg var i Nybergsund i mange sesonger, men noe av det mest spesielle jeg fikk oppleve var opprykket til tredjedivisjon. Det var noe av det siste jeg gjorde i klubben, minnes Sætre.

For allerede da Sundet kjempet om opprykk var Sætre godt i gang med hoppkarrièren.

- Jeg var på hoppsamling i Italia da jeg ble flydd tilbake til Norge for å være med på kvalifiseringskamp. Den vant vi og sikret opprykket.

Sætre virker til å være selve definisjonen av et "multitalent." Tryslingen var i tillegg til skihopping og fotball også aktiv og god innenfor både langrenn, kombinert og skyting.

- Jeg vokste opp på Plassen, hvor vi hadde et godt miljø. Vi hadde skøytebaner på elva og laget skiløyper og nedfarter i skogen.

Etter hvert ble imidlertid barneskolen på Plassen lagt ned, og Sætre begynte deretter i Nybergsund.

- Etter skola i Søre Trysil ble lagt ned begynte jeg i Nybergsund, hvor jeg kom inn i idrettsmiljøet.

Sætre kan skilte med ti norgesmesterskap i skihopp, flere enn noen andre, i tillegg til tre kongepokaler, ett VM-gull, én verdenscupseier samt Holmenkollmedaljen. Men på 1980-tallet ble hopping byttet ut med arbeid og familie.

- Da jeg la opp fokuserte jeg på arbeid og familie istedet, sier Sætre.

- Jeg begynte å jobbe i elverket og satt på Eidsivas kontor i Nybergsund i mange år, men jeg gikk i fjor av med pensjon.

Avslutningsvis trekker Sætre frem sin vurdering av den kommende Nybergsund-sesongen.

- Jeg håper de klarer seg, men det kan se litt vanskelig ut. De har mye talent på trenersiden, så jeg håper de klarer å hente gode spillere.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget