trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Håvard Storbæk

03 mars 2018, 19:53
100 profiler: Håvard Storbæk Jan Morten Frengstad, Østlendingen

Etablerte seg raskt i Tippeligaen.

Håvard Storbæk

Kamper: 130
Mål: 44

Håvard Storbæk var lenge en av Nybergsunds viktigste spillere, og det var derfor ikke overraskende at det etter suksessesongen 2007 kom interesse fra større klubber.

Midtbanespilleren takket først nei til kontraktstilbud fra både HamKam og Strømsgodset, men ble enig med Odd om en overgang da klubben fra Skien kom på banen.

- Jeg hadde vært i Sundet i fem år på det tidspunktet, og følte at jeg hadde utviklet meg og opplevd mye at tidspunktet var riktig da muligheten for en ny utfordring dukket opp, sier Storbæk om overgangen opp til norsk eliteserie.

Det levnes heller ingen tvil om at Storbæk var med på mye i løpet av sin tid i Nybergsund, noe han fortsatt minnes godt i dag.

- 2007 var en helt fantastisk sesong, minnes Storbæk.

- Opprykkskampen mot Tønsberg var en thriller, og cupkampen mot Vålerenga var også et av de fantastiske øyeblikkene som Sundet-spiller.

Men det er i tillegg et mer lattermildt øyeblikk som sitter igjen hos indreløperen.

- Vi spilte borte mot Hammerfest i siste kampen i 2006. Det snødde så hinsides mye, og jeg har et fastbrent bilde i hodet mitt av at Kevin Knappen står og måker bort 10-15 centimeter snø rundt cornerflagget for å kunne ta hjørnesparket.

Storbæk spilte over 100 kamper i løpet av to perioder i Odd, før han i 2016 meldte overgang til Sandefjord. Her har han to sesonger på rad blitt kåret til årets spiller.

Hva mener du er hovedårsaken til den personlige suksessen du har opplevd i Sandefjord-drakten?

- Tillit og selvtillit. Enhver fotballspiller vokser på tillit, noe jeg fikk fra dag én i Sandefjord, sier Storbæk om det som til nå har vært et særdeles suksessfullt opphold.

Selv om det nå er mange år siden Storbæk sist var i Nybergsund følger han fortsatt med på hvordan klubben gjør det.

- Ja, jeg følger med så godt jeg kan. Sundet er inne i en tøff periode, og det er selvsagt en formidabel og krevende oppgave å stable et lag på beina. Jeg er optimist og det skal bli veldig spennende å følge med i år.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget