trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Ole Marius Hansen

08 mars 2018, 18:20

Ole Marius "Kula" Hansen var fast invetar på Nybergsunds midtbane i en årrekke.

 Ole Marius Hansen

Kamper: 212

Mål: 42

Ola Marius Hansen, bedre kjent som «Kula» var en bærebjelke i Sundets lag på tidlig 2000-tall. Indreløperen bidro med stor arbeidskapasitet og målteft til et meget kompetitivt Sundet-lag i denne perioden.

Kula gjennomførte overgangen til Nybergsund etter å ha slått igjennom for alvor hos lillebror Trysil Fotballklubb.

- Jeg visste at en overgang til Nybergsund ville være et nivå opp og det var akkurat den utfordring jeg ønsket, minnes Hansen.

Men overgangen skapte reaksjoner i moderklubben.

- Da jeg ble kontaktet av Sundet, var det mange som tok til ordet for at jeg ikke måtte finne på å gå dit. Trysil hadde rykket opp til 3. div det året og Sundet hadde rykket ned til 3. Altså skulle lagene møtes til århundrets kamp. Det var nok litt småhat klubbene imellom, erkjenner Sundets tidligere indreløper.

Fra sin tid i klubben er det garderobekultuturen midtbanespiller husker best.

- Det jeg husker best fra Nybergsund, er den følelsen man hadde i garderoben og på kamper. Det er mange som snakker om garderobekultur og lagmoral, i Sundet var den helt spesiell.

- Man fikk en følelse av uovervinnelighet, at du kan få en atombombe i hodet og likevel reise deg opp som en vinner. Det var noe jeg følte vi hadde i Sundet sesong etter sesong, den følelsen av at ingen kunne ta oss.

Av medspillere trekker Hansen spesielt frem Yngve Sandbuløkken og Stian Aasen. Hansen kom inn i en klubb som var i ferd med å gå gjennom et generasjonsskifte, og midtbanespilleren er klar på at identiteten er viktig.

- Det var vi som skulle bringe Sundet-ånden videre, vi skulle bli de nye bohemene.

- Det ble tirsdagsklubb, studentkveld torsdag, kamp lørdag formiddag og Alexis lørdag kveld. Vi prøvde å leve akkurat slik som våre læremestere hadde fortalt oss i garderoben i Sundet, minnes Hansen.

Frem til 2007 var Hansen fast inventar på Nybergsunds midtbane, men i sesongoppkjøringen til den nye sesongen ble midtbanespilleren omskolert.

- Til 2007 sesongen kom Rune Buer og tok min plass på midtbanen. Jeg husker vi spilte bra i treningskampene, men slapp inn for mange mål. Dag Frode Hornseth var omskolert spiss til back og ble syk før siste treningskamp.

Dermed fikk Hansen sin første kamp på backplass, og skal vi tro hovedpersonen selv gikk det over all forventning.

- Det gikk veldig bra og vi holdt nullen for første gang den vinteren. Jeg fikk tillit av Ola til seriestarten. Jeg og Magnus Oltedal spilte veldig godt sammen, minnes Hansen.

Etter suksessesongen 2007 valgte Hansen å trappe ned fra toppfotballen.

- Etter tida i sundet har jeg spilt for noen småklubber rundt Hamar. Stange, Ottestad og Fart. Stort sett sammen med min gode venn og mentor Svein Jota. I fjor rykket jeg opp til 3. Div med Ottestad og skal være med for å prøve å berge plassen i år. Og litt morsomt at vi skal møte Flisa i cupen siden Jota er deres nye trener. Blir nok rart å spille mot og ikke med laget hans, avslutter Ole Marius «Kula» Hansen.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget