trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Lars Blixt

09 mars 2018, 22:50
100 profiler: Lars Blixt Jan Morten Frengstad, Østlendingen

Fikk oppleve Nils Arne Eggen i Rosenborg.

Lars Blixt

Kamper: 135
Mål: 10

Lars Blixt ble hentet til Nybergsund i 1993, og tilbragte mange sesonger i Sundet før han tok steget opp til Tippeligaen.

- Jeg husker veldig godt ilddåpen til a-laget i Sundet. Ble først invitert til trening i hallen og senere treningsleir. Den første høsten spilte jeg ikke så mye, men var fast inventar etter det, minnes Blixt.

I Sundet ble han en del av et godt kollektiv, som han setter pris på den dag i dag.

- Det er en spesiell klubb, Nybergsund. Det var et enormt samhold og kameratskap. Jeg hadde gleden av å spille med mange standardsettere som formet meg som spiller.

Blixt er også rask til å trekke frem lagkameratene fra Sundet når han snakker om tiden i Rosenborg.

- Jeg fikk spille mot Lyon i Champions League, hvor jeg virkelig fikk føle på at jeg hadde nådd det nivået jeg alltid hadde drømt om. Det er de jeg har spilt med i Nybergsund jeg har å takke for at jeg fikk være på stadion og høre Champions League-hymnen, det er jeg sikker på, forteller Blixt.

- Samt Dag Oppjordsmoen. Han var veldig viktig for meg og min utvikling, skyter Blixt inn.

Han beskriver overgangen til Rosenborg som helt spesiell.

- Det var litt uvirkelig på en måte. Alle har sine drømmer, min var å spille for Rosenborg. Så det er jeg veldig stolt av.

- Jeg ble invitert til å bli med på Rosenborg sin treningssamling i København før de skulle møte Alaves i UEFA-cupen. På vei tilbake kjøpte jeg kvota og vel så det på Tax-Free. Mens jeg satt og ventet på flyet kom plutselig Nils Arne Eggen og Odd Iversen gående, så jeg prøvde diskret å dytte posen under benken. Eggen stoppet og spurte meg om jeg ville flytte til Trondheim.

Trondheim?

- Ja, for å spille for Rosenborg. Jeg ble litt satt ut, humrer Blixt.

Blixt snakker varmt om tiden i Trondheim.

- Det var nesten som en drøm, og det var helt spesielt å få oppleve Eggen. Han var veldig viktig for Rosenborg og Trondheim, og kunne gjerne hatt samme status i byen som Olav Tryggvasson.

- Jeg kom topptrent og i god form til klubben vinteren etter treningskampen i København, og gikk rett inn i laget. Fikk mye spilletid den sesongen, før jeg fikk en alvorlig skade på La Manga i 2001. Den slet jeg med helt til høsten året etter, og det ble et stort tilbakeslag for meg.

- Men jeg fikk mange gode minner og kamerater, slår Blixt fast.

Etter tiden i Rosenborg var Blixt innom både Sogndal og Fredrikstad før han la opp. I 2016 ble Blixt styreleder i Nybergsund, og han står dermed foran sin tredje sesong i rollen.

- Året sesong kan bli en utfordring, og det handler om å fighte marginene over på vår side. Jeg forventer at det blir en god sesong for Sundet og gleder meg enormt til at sesongen kommer igang.

Én av klubbene Sundet kommer til å møte denne sesongen er nettopp Blixts gamleklubb Fredrikstad, som det forventes at skal rykke rett opp igjen.

- Det er voldsomt mye forventninger rundt dem, og de er på mange måter vår ligas Rosenborg. Alle har lyst til å slå dem, så det blir nok ikke lett for dem, forteller Blixt avslutningsvis.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget