trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Richard Teberio

12 desember 2017, 17:06

Dagens profil var i begivenhetenes sentrum da 2. divisjons-kontrakten ble sikret i 1998.

Richard Teberio

Kamper: 31

Mål: 9

Svensken kom for første gang til Nybergsund på høsten 1998 fra kroatiske NK Zagreb. Nybergsund slet i bunnen av tabellen, og Teberio ble hentet inn som mannen som skulle skyte Nybergsund til fornyet kontrakt i 2. divisjon.

Den avgjørende kampen ble spilt mot Abildsø. Nybergsund måtte vinne for å være sikret ny kontrakt i divisjonen. Spenningen var til å ta og føle på, og Svein Skarpmo konstaterte etter denne kampen at hans telefon hadde gått varm. Skarpmo anslo at han hadde mer 100 telefonsamtaler i løpet av de 90 minuttene oppgjøret varte, og da det var slutt hadde Richard Teberio skutt Nybergsund til en 2-1-seier – og fornyet kontrakt på nivå i norsk fotball.

I første omgang ble det med de sju kampene i hvitt og blått høsten 1998 for svensk-filippineren. Teberio gikk videre til finsk eliteserie og Inter Turku, der han i fem av seks sesonger i klubben ble lagets toppscorer. Etter seks sesonger i Finland returnte Teberio til Trysil og Nybergsund. Svensken inntok Nybergsunds midtbane i comebacksesongen, og var med sin rutine et godt tilskudd til en sterk tropp.


Etter sitt siste opphold i Nybergsund returnerte Teberio til Sverige og Skogens, der han spilte ytterligere en sesong før han la fotballskoene på hylla.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget