trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Rune Buer Johansen

18 desember 2017, 19:13
100 profiler: Rune Buer Johansen Jan Morten Frengstad, Østlendingen

Rune Buer Johansen var en viktig brikke i opprykkssesongen.

 

Rune Buer Johansen

Kamper: 55

Mål: 3

Rune Buer Johansen tilbragte sine første år som fotballspiller i tre ulike østfoldklubber. I Askim, Fredrikstad og Moss gjorde indreløperen en god figur, men det var først etter at midtbanemotoren tok turen til Sogndal at karrieren hans skjøt fart. Buer Johansen ankom Sogndal i 1995, og ble en umiddelbar hit. Prestasjonene var såpass bra at det ble én for det norske a-landslaget for midtbanespilleren. Buer Johansen holdt det gående i fire sesonger i saftbygda før turen gikk til Hedmark og HamKam. Etter tre magre år på Briskeby vendte midtbanekrigeren nesa mot Trysil.

Rune Buer Johansen ankom Nybergsund i forkant av 2007-sesongen, og den rutinerte midtbanespilleren dannet en nærmest ustoppelig midtbane-treer sammen med Mirza Durakovic og Håvard Storbæk i opprykkssesongen. Med sin rutine og enorme arbeidskraft ble Buer Johansen en katalysator som fikk frem det beste i de rundt seg. Indreløperen fikk tre sesonger i hvitt og blått, før skadene til slutt innhentet ham.

Etter oppholdet i Nybergsund gikk turen videre til Løten som spillende hjelpetrener. Etter at karrieren som fotballspiller tok slutt har Buer Johansen fortsatt i fotballen, senest som hovedtrener for Ringsaker.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget