trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Dag Frode Hornseth

28 desember 2017, 18:17
100 profiler: Dag Frode Hornseth Jan Morten Frengstad, Østlendingen

Vi fortsetter nedtellingen til klubbens 100-års jublieum. Dagens profil er Dag Frode Hornseth.

 

Dag Frode Hornseth

Kamper: 61

Mål: 6

Dag Frode Hornseth startet sin karriere i Koppang/Stor-Elvdal i hjemkommunen. Da spissen skulle starte på videregående ble han anbefalt spill på nivå fire samtidig som han gikk videregående skole, og da falt valget på Trysil. Stor-Elvdølen imponerte stort for TFK og fanget raskt interessen til flere av de største klubbene i landet. Nils Arne Eggen og Rosenborg kom på banen, og før 2001-sesongen bestemte Hornseth seg for å bytte beite.

Tiden i Rosenborg startet lovende for den unge spissen. I Frode Johnsens skadefravær på våren 2002 viste østerdølen meget lovende takter, men høsten kom målkongen Johnsen tilbake fra skade – og veien til fast førstelagsspill for RBK virket lang. Etter et låneopphold hos Bryne i 2003 vendte Hornseth nesen sørover. Valget falt på Fredrikstad.

Tiden i Fredrikstad ble en bittersøt affære for Hornseth. Spissen viste stadig glimt av storhet, men ble holdt tilbake av skader. Skadene skulle forfølge Hornseth gjennom hele oppholdet i Plankebyen. Etter en lovende debutsesong for FFK ble det få førstelagsminutter for Hornseth i de påfølgende årene. Etter 2006-sesongen var oppholdet i Fredrikstad historie, og østerdølen vendte nesen tilbake til kommunen der oppturen startet.

Hornseth kom inn portene på Nybergsund stadion i forkant av jubelsesongen 2007, og var en viktig brikke i mannskapet som sikret kvartfinale i cupen og opprykk til Adeccoligaen. I Nybergsund ble spissen omskolert til back, med stort hell. Skadene fortsatte dog å forfølge den fotrappe østerdølen, og etter 2009-sesongen sa kroppen til Hornseth stopp og fotballskoene ble lagt på hylla.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget