trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Fredrik Tervaniemi

03 januar 2018, 18:13
100 profiler: Fredrik Tervaniemi Jan Morten Frengstad, Østlendingen

Den høyreiste kepperen var en viktig brikke i Sundets opprykkssesong.

 

Karl Fredrik Tervaniemi

Kamper: 61        

Mål: 0

Fredrik Tervaniemi gikk sine barnesko i den nordsvenske byen Kiruna, og fikk sine første kamper på seniornivå for den lokale klubben Kiruna FF. Tervaniemi var en del av moderklubben frem til 2001. Den unge målvakten flyttet sørover og ble en del av Bodens BK, og fikk være med å spille sin nye klubb til opprykk til Superettan i 2002. Etter et par gode sesonger i Bodens BK gikk turen i 2005 til Alta. Oppholdet i Finnmark ble kortvarig for svensken, og han vendte tilbake til Bodens BK i 2006.

I 2007 ble den høyreiste målvakten klar som Nybergsund-spiller. Den svenske målvakten startet Nybergsund-karrieren på formidabelt vis, og etter sine 12 første seriekamper hadde Sundet og Tervaniemi kun sluppet inn 0,5 mål per kamp i snitt. Tervaniemi fikk ta del i Sundet-oppturen, og ble med laget videre opp til nest høyeste nivå. Målvakten fikk ytterligere to sesonger i Sundet, før turen gikk videre.

Etter tiden i Sundet ble det opphold hos Fredrikstad og Eidsvold Turn for svensken. I 2011 meldte Tervaniemi overgang til Elverum, og ble en viktig mann for de sorte og hvite fra håndballbyen. Under oppholdet i Elverum satt Tervaniemi rekord for flest minutter uten å slippe inn mål, en rekke på hele 990 minutter. Det hører for øvrig med til historien at rekken ble stoppet mot Nybergsund, i en kamp som Nybergsund vant 1-0. Tervaniemi spilte for Elverum til og med 2017-sesongen, og la i fjor høst fotballskoene på hylla.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget